napelemes tesla vs bmw

Nagyszerű példánk volt arra, hogy egy négykerék-meghajtású, négyévszakos gumikkal szerelt elektromos autó felülmúlta a téli gumikkal szerelt, sportos hátsókerék-hajtású BMW M3-ast, ha havason kell felfelé haladni. Az állomány Tesla nem csak fel tudott menni, hanem álló helyzetből is fel tudott menni, sőt felfelé vontatta a BMW M3-at.

Sok kérdés merült fel e jelentés után, főleg, hogy a hátsókerék-hajtású Porsche 981 Cayman téli gumikkal is megbukott a teszten, míg az elsőkerék-hajtású Hyundai Tucson használt, négyévszakos abroncsokkal nem okozott gondot a felhajtóval…

Írta: Mark Kanen a cikkében, de ezzel még koránt sem volt vége a történetnek. Nézzük, mi történt ezt követően.

A videóban a Tommy L Garage először a BMW M3-at, egy hátsókerék-meghajtású sportautót ellenőrzi új téli gumikkal (Continental). A kipörgésgátlót kikapcsolták, és kezdetben minden rendben ment.

Azonban miután az autó megállt a havas (és talán még jeges) emelkedő közepén, már nem tudott felfelé haladni. Még a csomagtartóban lévő további súly sem segített.

Nos, a következő autó a Tesla Model Y volt , összkerékhajtással, de négyévszakos gumikkal. Az autót Slip Start üzemmódban használták.

Meglepő módon a Tesla már az elejétől kezdve lassan és simán fel tudott mászni, valamint a havas emelkedő közepén álló helyzetből is. Nem csak az, hogy az autó meglehetősen könnyedén vontatta a BMW M3-at (semlegesben) emelkedőn.

Ez egészen lenyűgöző eredmény, mivel általában azt feltételezzük, hogy a téli gumik fontosabbak, mint az összkerékhajtás. Nos, az elektromos hajtás annyira sima, hogy meglepően jól bírja a kihívást jelentő körülményeket.

Ha tetszett ez a cikk és szereted az elektromos autózást, az eautózást, akkor bizonyára neked is van vagy hamarosan lesz ilyen autód. Nézd meg, milyen módon lehet gyorsan tölteni egy ilyen autót és milyen zöld megoldás létezik arra, hogy te is megtermeld az ehhez szükséges elektromos áramot. Ebben nyújt nagy segítséget pl. a napelem.